Rittensport

Hieronder staat omschreven hoe "Rittensport" voor ons is begonnen.

Meer foto's vinden onder "Auto's"

Verder kan je op "events" kijken waar we te zien zijn.

"uitslag" kan de uitslag staan.

 

 

Hoe is dit allemaal begonnen?

Dit is allemaal begonnen rond begin 2003.

Mijn vader (Patrick Meeus) heeft vroeger met Opel rally gereden (als co piloot en piloot) en wou dit terug doen (mid life crisis???). Richard een van onze vrienden. (Hij werkt bij LMB Racing waar ik hem hielp). Hij had enkele malen in England meegereden in old-timer rallies. De planning was dat zijn vrouw later dat jaar zou meerijden met de Antwerpen-Middelkerke-Antwerpen classic. De wagen die ze zouden gebruiken was een LRG een wagen die had deelgenomen met de 24 uren van LeMans in 1947. De bedoeling was dat mijn vader daar co piloot zou zijn. Maar om hun navigatie capaciteiten nog eens te testen hebben mijn vader en Richard zich ingeschreven voor de Titanic rit. Maar een paar avonden ervoor werd Richard ziek en kon niet deelnemen.
Maar, ... Richard stelde voor dat ik als co piloot zou mee rijden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kende er niets van, echt niets. Die avond hebben de broers Holemans nog snel een compacte uitleg gegeven.  We zijn dan toch gefinished op onze eerste avondrit te Kasterlee.

Ik vond dit echt plezant om te doen, dus heeft men vader ons nog eens ingeschreven. Dit was wel een dagrit dus +/- 250km. Alles verliep wel :-) Maar, ... ergens in de na middag staken we een baan over en een dame moest perse tegen het achterwiel van onze Subaru Legacy rijden. Ja, einde voor ons, en een kostelijk grapje na 2 keer rittensport te rijden. (heel de ophanging was stuk en aangezien dit een 4x4 is, was dat een duur grapje)

Natuurlijk wilden we dit soort voorvallen voorkomen!
Rond deze tijd was ikzelf bezig met mijn rijbewijs. Maar wegens weinig motivatie kwam dit er niet altijd van. Op een zaterdag morgen kreeg ik een belletje van mijn moeder. (mijn ouders waren onderweg gestopt om naar een BMW 1602 te kijken) "Ari, we hebben een auto voor je gevonden, een Ford Taunus, een licht groene" Wat voor iets is dat, nog nooit van gehoord. Oké, ik dan mee gaan zien. Eerste zicht mooie auto, Het had echt iets. De vorige eigenaar had 3 stellen voetmatjes in de wagen liggen en 2 overtrekken op de stoelen. Dus de wagen zag eruit als nieuw. Het is iets anders dan een escort of een capri maar toch, iets speciaal. En ja, we zijn er toen mee naar huis gereden.

Dit was hem op zijn eerste rally

auto'seventsuitslagextra

Dit was ook men allereerste wagen. Gekocht tijdens de zomer 2003

Specs: Motor Pinto 1600cc, 70pk, van 1981 (ouder als ik) verbruik ja valt mee, naargelang je de rechter voet intrapt. 

 

Dus ben ik me gaan inzetten voor men rijbewijs en eindelijk behaald. Ik heb mijn examen ook in deze wagen gedaan, de rijbewijs examinator vond dit een unieke wagen. Hij vond dit tof dat er nog steeds jonge mensen van old timers houden.

We zijn meer rittensport gaan rijden. En we bleven met dit autootje rijden, veel plezier ook mee gehad. (nog steeds de enigste Taunus in het veld van auto's bij de rittensport)

Maar dit was nog steeds mijn autootje en mijn vader was terug helemaal verkocht aan rallies en wilde iets anders. Dus nogmaals hebben we onze vriend Richard erbij gehaald en samen hebben we veel MG’s  bekeken. Uiteindelijk hebben we een mooie rode gevonden, de voorkeur kleur van mijn moeder.
De vorige eigenaar had deze wagen volledig uit elkaar gehaald en helemaal terug in elkaar gestoken. (3 jaar werk) Hij was een perfectionist en heeft mooi werk afgeleverd.

(foto)

Deze wagen hebben we tijdens de zomer van 2005 gekocht.

Specs: Motor 1800 met 90 pk, van 1973

 

Dus nu zal je ons kunnen zien met een van deze twee wagens. We hebben geen bepaalde voorkeur en welke wagen gebruiken voor een evenement is een kwestie van goesting.

Het onderhoud aan de Ford doe ik grotendeels zelf, maar de MG moet ook onderhouden worden. De techniek van de MG is ietsje complexer dan de Ford en daarom zochten we iemand die meer kennis had. Na wat zoeken hebben we een garage gevonden die gespecialiseerd is in MG's “Garage Roes" en wat stond daar in zijn hof - 2 capri's!! Wel spijs rot!!. Een daarvan was een 1600 S (90pk). Na wat zoek werk ben ik er achter gekomen dat dit dezelfde motor was als mijn Taunus, maar meer PK’s. Deze capri had ook de mooie alu. velgen (had ik ook goesting voor) Dus ja Bart was zo vriendelijk om mij een plezier te doen. Dus heb ik met men vader op een avondje de 1600 cilinderkop en de carburateur 32/36 eraf gehaald. Wat me ook blij maakte is dat ik die capri velgen mocht meenemen en heb er wel 5 gekregen

Dus na het reviseren van de 1600S cilinderkop heb ik deze met men broer om mijn Taunus gezet. We hebben ook de uitlaat veranderd want in men eerste knalpot rammelde iets. Ik heb de pot vervangen door een rechte buis, een snelle en betere oplossing. En als resultaat een mooi geluidje erbij.
Dank u LMB voor het verlenen van de raad en de plaats.

Hier een fotootje van na facelift en tuning.

Specs: nog steeds 1600 maar een S versie en meer pks (de 90) En ja mooi geschilderde Capri velgen met nieuwe bandjes erop 185/70/13.

 

Dit is tot nu "hoe het allemaal begon"

Maar in de zomer van 2009 komt er misschien nog een aanpassing op deze 1600 motor. De cilinderkop met dubbele carburateurs van men Rallycross Taunus komt hierin. Momenteel zijn we een 2.2 motor aan het bouwen voor de rallycross auto.